Reiki, verrijking of verwarring?

Inmiddels geef ik al enige tijd lichaamsgerichte (trauma) therapie in mijn praktijk. Ik heb gemerkt dat mijn cliënten avontuurlijk en vooral moedig zijn (of ten einde raad) waardoor ze bij Zoe-Chi terechtkwamen. Sowieso zijn ze bereid om zichzelf op een andere manier te leren kennen en veranderingen in hun leven aan te brengen die het leven makkelijker en authentieker maken. Mooier dus!

Regelmatig hoor ik dat lichaamsgerichte (trauma) therapie overeenkomsten heeft met verschillende vormen van Yoga en dat klopt. Tijdens mijn opleiding herkende ik ook vaak energetische oefeningen uit de Qigong.

Vorig jaar ben ik gestart met het geven van Reiki behandelingen in mijn praktijk. Wat mij gelijk opviel is dat de drempel om Reiki te gaan ervaren vele malen lager is dan bij lichaamsgerichte (trauma) therapie. Wellicht omdat Reiki al veel langer bekend is en cliënten ervaren Reiki voornamelijk als ontspannend en herstellend. Reiki heeft ook overeenkomsten met lichaamsgerichte (trauma) therapie en dat maakte dat ik de Reiki behandelingen prima in mijn praktijk kon integreren.

Dit kan wat verwarrend lijken maar dat valt in de praktijk hartstikke mee. Je hoeft namelijk van te voren niet te bepalen welke behandeling het beste bij jou past. Dat mag natuurlijk wel als je nieuwsgierig bent naar een bepaalde behandeling maar het hoeft dus niet.

Voor jouw informatie hierbij de verschillen op een rijtje:

Lichaamsgerichte (trauma) therapie herstelt het contact tussen lichaam en geest. Het is spannend en er zal urgentie zijn om iets te willen veranderen in je leven.

Verschillen ten aanzien van Yoga:

  • Alle aandacht is voor jou (1 op 1) en je hoeft jouw persoonlijke verhaal niet met iedereen te delen 
  • Wij werken lichaamsgericht en samen met gedachten en herinneringen voor een diepere laag
  • In een sessie bepalen wij een doel, werken we met verschillende methodes om dat doel te bereiken en er is aandacht voor een passende afronding
  • Lichaamsgerichte therapie is niet bedoeld om ontspanning te voelen, ontspanning is een tool om herstel te bewerkstelligen en inzicht te geven

Reiki herstelt het energetische evenwicht in het lichaam en bevordert natuurlijke genezingsprocessen.

Verschillen ten aanzien van Lichaamsgerichte (trauma) therapie

  • Reiki is uitermate geschikt voor pure ontspanning
  • Je hoeft niets persoonlijks te delen en ook niet te praten over je gevoelens
  • Je mag bij Reiki zelfs in slaap vallen want Reiki werkt ook gewoon terwijl je heerlijk ligt te snurken 😊
  • Reiki bevordert genezing van lichamelijke pijn, ook van bijvoorbeeld een sportblessure of een ongeluk(je)
  • Reiki is een specifieke methode en deze zal gedurende de sessie niet veranderen.

Reactie plaatsen

Reacties

jacqueline Lengers
een maand geleden

Ja ik wil graag weer een behandeling!!