Trauma groot of klein - jouw lichaam boeit het niet!

Trauma kan voor iedereen anders voelen. Misschien denk je bij het woord "trauma" aan grote, ingrijpende gebeurtenissen zoals een ongeluk, geweld, of verlies.

Maar wist je dat ook kleinere ervaringen diepe impact kunnen hebben? Dingen die je misschien snel weggestopt of bagatelliseert, zoals herhaalde afwijzing, een gevoel van niet gehoord worden, of stressvolle situaties op het werk, kunnen zich opstapelen en hun sporen achterlaten in je lichaam.

Je lichaam onthoudt meer dan je denkt. Zelfs kleine onprettige ervaringen kunnen leiden tot onverklaarbare spanningen, angst, vermoeidheid of zelfs fysieke klachten. Het voelt misschien alsof je "er gewoon mee moet leren leven," maar dat hoeft niet. Of je nu te maken hebt met een grote traumatische gebeurtenis of een opeenstapeling van kleinere momenten, het is mogelijk om te helen en de rust weer te vinden in jezelf. Ik help je daar graag bij.

Als je merkt dat oude pijn je blijft achtervolgen, je eigenlijk weinig voelt als er iets naars gebeurd of dat je lichaam constant in een staat van spanning lijkt te verkeren, sta dan even stil bij de mogelijkheid dat deze ervaringen invloed hebben op je welzijn. 

Wij kunnen samen werken aan het begrijpen en loslaten van deze lasten, hoe groot of klein ze ook zijn.

Je verdient het om je vrij en licht te voelen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.